Stoer en wereldberoemd

Stoer en wereldberoemd

De toffe, stoere schoenen van Dr. Martens zijn er in vele soorten en maten, maar hebben allemaal diezelfde ongekende uitstraling waarmee je staat als een huis.

Een merk met geschiedenis

De schoenen van Dr. Martens zijn ontwikkeld door de Duitse Klaus Märtens. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij arts in het leger. Tijdens een skivakantie raakte hij geblesseerd aan zijn enkel. Zijn ‘gewone’ legerlaarzen zaten hem ongemakkelijk, daarom ontwierp hij een aangepast schoeisel voor zichzelf. De laarzen waren populair bij politieagenten, postbodes en fabrieksarbeiders. Later werden ze ook het favoriete schoeisel van skinheads, punks en grungers. En uiteindelijk leek iedereen wel verliefd te worden op de herkenbare Dr. Martens.

dr. martens, schuurman schoenen

Dr. Martens DNA

Jij kent ze vast ook nog wel van heel wat jaar geleden: als je Dr. Martens droeg was je super cool. En nu zijn deze fijne stappers alweer een regelrechte hit. Door een uniek en karakteristiek DNA heeft Dr. Martens hele generaties gemarkeerd met verschillende modellen schoenen. Ook zijn bekendheden als Jessica Alba, Gwen Stefani, Kourtney Kardashian, Emma Watson of Gigi Hadid er laatst nog mee gespot.

Van classy zwart tot crazy kleurrijk

Het zwarte, hoge model met veters kennen we allemaal en blijft tijdloos. Maar er zijn ook lage modellen, modellen zonder veters en wat denk je van de vrolijke stappers met knalkleuren, bloemenpatronen of zebraprint? Instant happiness, toch?

Mix & match

Dr. Martens kunnen altijd. Onder je little black dress, of onder een jeans. Het is maar net waar jij zin in hebt. Met Dr. Martens rock je sowieso altijd. Bij Schuurman Schoenen kun je op je gemak verschillende Dr. Martens bekijken, ook voor kids zijn deze stoere schoenen te leuk!