De wereld van een fashion icoon

De wereld van een fashion icoon

Dit boek is het geïllustreerde verhaal van het leven van Coco Chanel – een kijkje in haar magische wereld, de iconische ontwerpen die ze gemaakt heeft, en het rijk van Maison Chanel. Het luxe boek bevat prachtige illustraties van verschillende ontwerpen en portretten en is een echt musthave voor alle fashionista's!

Wat ooit bescheiden is begonnen in een klein atelier in Parijs, is uitgegroeid tot een imperium dat de wereld veroverde met o.a. parfums en damestassen. Chanel: een synoniem voor glamour! De vrouw achter Chanel is wellicht nog bijzonderder. Coco Chanel was alles behalve gewoon: ze groeide op onder moeilijke omstandigheden, haar liefdesleven was turbulent en ze ontwierp de welbekende Little Black Dress. Van tassen tot schoenen, van lippenstift tot parfum. Coco Chanel is misschien wel de belangrijkste modeontwerpster ooit. Als enige modeontwerpster prijkt ze op de lijst met de meest invloedrijkste personen van de 20ste eeuw.

Megan Hess neemt je aan de hand van prachtige illustraties mee door het ongelooflijke leven van Coco Chanel. Geen ander kan haar leven zo goed in beeld brengen. Megan Hess is een Australische mode-illustrator. Ze werkt voor prestigieuze modeontwerpers en merken zoals: Prada, Dior, Louis Vuitton, Tiffany & Co, Yves Saint Laurent, Fendi, Givenchy, Salvatore Ferragamo, Cartier, Montblanc, Guerlain, Tag Heuer, Disney en voor de magazines Vogue en Harpers Bazaar. Haar werk is verschenen op de bodem van luxe zwembaden in Dubai en op de muren van een aantal van de meest begeerde modehuizen over de hele wereld.

Megan Hess beschrijft hoe Coco Chanel begon, haar merk heeft opgebouwd en wat zij ons vervolgens heeft nagelaten. Alle belangrijke momenten uit het leven van de beroemde modeontwerpster komen aan bod, net als haar iconische producten. Van haar moeilijke jeugd tot de creatie van de little black dress, van haar meeslepende liefdesaffaires tot het succes van haar parfum Chanel No 5.

Bekijk hier de trailer van het boek

Coco Chanel - De wereld van een fashion icoon
Auteur: Megan Hess | www.meganhess.com
ISBN: 9789021563879
Prijs: € 17,50
Kosmos Uitgevers | www.kosmosuitgevers.nl