Winterwensen

Geschreven door Linda Eertink

Winterwensen

Het showseizoen is weer in volle gang en ohhhh…..wat zijn de collecties weer prachtig! Ondanks het feit dat het nog enige tijd behoorlijk warm was buiten en we de zomerjurkjes nog steeds niet hoefden op te ruimen, ben ik al enige tijd volop in winterse sferen. Het modebeeld van deze winter is echt helemaal mijn smaak en ik vind het dan ook extra moeilijk om mij te beheersen niet van de catwalk af te springen en met deze prachtige outfits naar huis te rennen.

Een goede reden deze trends voor jou (en mijzelf) op een rij te zetten om er een mooi beeld bij te krijgen, want wat trekken we aan? Hierbij een aantal van mijn favoriete musthaves, vers van de catwalk!

The Choker

I love the 90’s en zeker de choker (korte halsketting). Deze musthave van afgelopen zomer is dit najaar zeker een blijver. In de jaren negentig zagen we deze strak aansluitende kettingen al, fluwelen- en leren bandjes en ook deze winter maken we er (g)een halszaak van. Niet zo gek want de choker is makkelijk te combineren met zowel een chique als casual outfit en geeft daarmee jouw look een meer “edgy” uitstraling.

Animal prints

Luipaard, tijger, panter of python, dierenprints zijn zeker al een aantal jaren King of the jungle in het modebeeld. De animal prints zijn tot mijn vreugde een blijver en van de luipaardprint krijg ik geen genoeg, mits het op de goede manier wordt gedragen en daarmee bedoel ik classy not trashy. Uiteraard kun je anno 2016 de verschillende prints met elkaar mixen, maar het is de kunst om het “stylish” te combineren.

Dus mijn tip.…less is more. Draag je een dierenprint, houd dan de rest van je outfit rustig. De klassieke dierenprints worden dit najaar en deze winter op verschillende manieren geïnterpreteerd. Van basic printkleuren tot aan bontgekleurde uitvoeringen toe.
So take a walk on the wild side and go for the animal prints!

Overknees

The musthave boots van dit moment! Overknee laarzen zijn DE trend voor dit seizoen. Afgelopen winter zagen we ze al regelmatig voorbij wandelen, maar nu lopen we er pas ècht warm voor! Al jarenlang ben ik enorm fan van deze boots. Ze zijn niet alleen stijlvol, je benen lijken er ook optisch langer door en bij vrieskou of storm zijn het zelfs goede beenwarmers. Mijn favoriet zijn de zwarte suède overknees, maar je vindt ze dit seizoen eveneens in andere tinten zoals bruin en grijs. Zet met deze boots je beste beentje voor en combineer het met een jurkje, rokje, panty, lange jas, muts en oversized shawl and these boots are made for walking!

Baret babe

Oui, je t’aime. De baret…het Franse hoedje zetten we deze winter weer op ons hoofd. Deze “hat of the moment” stak in de jaren 80 en 90 ook de kop op maar heeft in 2016 haar absolute comeback gemaakt. Het leuke aan deze trend is dat je het vrouwelijk en sexy kan dragen maar ook stoer kunt maken door het te combineren met bijvoorbeeld een damaged jeans.

(Foto: Erik Breuer)

Gerelateerde artikelen