Italia: la vita è bella

Geschreven door Martine van der Deijl

Italia: la vita è bella

Eten enzo

Zo, dit wordt mijn eerste blog voor Fashion Bloggers Nederland. En ik heb er zin in en ben er klaar voor. Helemaal nu ik net uitgerust en wel terug ben van een indrukwekkende vakantie naar bella Italia. Ik houd van reizen, nieuwe mensen ontmoeten, de zon, mode en vooral van heel lekker (en soms veel te veel) eten en drinken.

Al deze ingrediënten kwamen afgelopen week samen in Napels. Vooral qua eten en mode scoort deze Italiaanse havenstad heel hoog. Wat je niet zal verbazen, omdat natuurlijk ook de pizza van oorsprong uit Napels komt. Waar je ook kijkt: op letterlijk elke hoek van de straat kun je pizza’s (en pasta’s) scoren. Met trots en een hoop gebaren – want oh my goodness, wat een gepassioneerd volk – worden de pizza’s in steenovens gebakken en op tafel gezet. Daarbij krijg je steevast brood, olijfolie en ‘fior di latte’ geserveerd. Die laatste is een soort mozzarella uit deze streek.

Catwalkshow

De zon, natuurlijk mijn liefste gezelschap, maar vooral ook de passanten doen de rest. Want het is onvoorstelbaar hoeveel mooie mensen hier op straat lopen. Heus niet allemaal ‘modellen’, maar wel mannen en vrouwen met een voorliefde voor mode. Het lijkt een grote catwalkshow vanaf dit zonovergoten terras. De designer zonnebrillen, IT-Bags, de hipste kapsels en niet te vergeten de mooiste schoenen zijn een lust voor het oog. Het is ook wel hilarisch om te zien dat dit beeld af en toe wordt afgewisseld met een roodverbrande toerist, die vooral gekozen heeft voor een praktisch outfit om ‘eens even lekker met gemakkelijk schoeisel (lees: grote geveterde bergschoenen) de stad te bekijken’. Ach ja, zelf voel ik mij eigenlijk ook wel zwaar underdressed tussen deze belle Italiani. Hun gevoel voor mode lijkt hen in het bloed te zitten. Zelfs de oudere dametjes, die in de hitte door de straten van Napels lopen, zien er uit om door een ringetje te halen. Prachtig om te zien. Daar kan ik alleen maar jaloers op zijn. Maar in de tussentijd geniet ik met volle teugen van deze gratis modeshow, waar ik mooi wel lekker front row zit.

In welke steden kijk jij je ogen uit? Let me know. Dan zet ik die plekken op mijn things-to-see lijstje.

X Martine