Ingrid Dijkstra

Ingrid Dijkstra

Na tien jaar inkoop-, marketing- en PR-ervaring bij bedrijven als V&D, Claudia Sträter, Hunkemöller en YAYA Fashion begint ze in 2014 haar eigen online marketing / PR tak BLFlab. De naam zegt het al, haar bedrijf richt zich op een niche; alleen op bedrijven in het beauty-, lifestyle- en fashionsegment. Ingrid blijft graag op de hoogte van de laatste trends en vindt het leuk om haar mening over marketing, beauty, lifestyle en fashion te delen. Shoppen doet ze het liefst in Antwerpen, Parijs, Barcelona, Amsterdam en Haarlem.


Blaque: een uniek jurken-concept

Blaque: een uniek jurken-concept
Afgelopen week gingen wij samen op pad. Allebei op zoek naar het perfecte jurkje. Beatrice voor een Glam feestje en Ingrid voor een bruiloft met de dresscode cocktail attire.

Hallo SPRING, trek iets leuks aan we gaan!

Hallo SPRING, trek iets leuks aan we gaan!

Na een winter die eigenlijk nooit echt begonnen is, mogen we alweer de lente welkom heten. Mijn winterdepressie verlaat daarmee acuut mijn lichaam waardoor de leukere Ingrid weer tevoorschijn komt. En zo ook de nieuwe collectie-items in de stores. Dit is het moment waarbij het wel zo handig is om te weten wat nu de trends zijn voor dit seizoen. Want met de zonnige dagen in aantocht, krijgen we spontaan zin in het kopen en dragen van de nieuwe collectie/trend items.

Quarter life crisis | 30'ers dilemma

Quarter life crisis | 30'ers dilemma

Quarter life crisis, 30’ers dilemma, hoe je het noemen wil. Het komt erop neer dat je continu met vragen in je hoofd zit als: Is dit de baan die wel echt bij mij past? Had ik al getrouwd moeten zijn? Wel of geen kinderen? Ben ik wel echt gelukkig? Want als je dat niet bent in de huidige maatschappij is dat toch echt je eigen schuld? We leven immers in een tijd waarin alles kan en mogelijk is. Vergelijken is ook een ding waar wij vrouwen goed in zijn.

Botox in je voetzolen, niet nodig!

Botox in je voetzolen, niet nodig!

Paar weken geleden had ik een zakelijk gala-feestje in Antwerpen. Een happening waar ik ruim van te voren veel aandacht aan besteed. Naar de kapper voor mijn highlights, met dank aan Mika van Leeuwen zag dit er weer perfect uit. Vervolgens op zoek naar de juiste jurk, een lastige keus voor deze gelegenheid, ga ik wat extremer of sjiek en simpel? Een kleine tip, kijk eens op de 1e etage van Peek & Cloppenburg, Dam in Amsterdam. Je kijkt je ogen uit hoeveel jurken men daar verkoopt.

Met mijn high heels naar een sneakerfeestje

Met mijn high heels naar een sneakerfeestje

Afgelopen week was ik bij de opening van een nieuwe PRO vestiging in Utrecht. Hoewel ik zelf niet buiten mijn hakken kan, puur omdat het mij nu eenmaal langer en slanker doet lijken, zijn de sneakers van PRO niet verkeerd. Maar vooral het concept 'Voor, door en met jongeren' spreekt mij erg aan. De opening van deze nieuwe sneakerstore was op zich al een mooi feestje, dankzij de biertjes, bites, sneakerart en de dancemoves van ‘Pop’arazzi’ (bekend van Holland's Got Talent' & 'So You Think You Can Dance').

Verlossing van de bh!

Verlossing van de bh!

Gedurende mijn dag voel ik mijn bh (over het algemeen) niet zitten. Maar als ik mijn bh in de avond uit doe, komt er een gevoel vrij, wat ik noem verlossing! Liever zou ik geen bh dragen. Nu denk je vast, dan draag je toch lekker geen bh?! Helaas hoort dat niet tot mijn mogelijkheden. Voor mij is lingerie namelijk een sensueel verlengstuk van je lichaam. Daarnaast geeft een bh ook steun en zorgt het ervoor dat de boel minder snel gaat hangen. Voor een ijdeltuit als ik van essentieel belang.

De wereld kleurt roze

De wereld kleurt roze

De maand oktober is weer aangebroken en dat betekend dat de wereld weer een beetje roze kleurt om aandacht te vragen voor borstkanker. Ieder jaar vinden er steeds meer en grotere landelijke acties plaats. Nog steeds krijgt 1 op de 8 vrouwen borstkanker. Omdat ik ambassadeur ben voor Pink Ribbon vind ik het fantastisch om te zien hoeveel initiatieven er worden genomen. Verschillende merken dragen hun steentje bij door fashionable producten te verkopen, waarbij een deel van de opbrengst naar de stichting gaat.

Make-over in een handomdraai

Make-over in een handomdraai

Vorige week was ik bij Rob Peetoom om mijn haar weer eens in model te laten knippen en er wat low en highlights aan toe te laten voegen. Haarstylist Carmen DeBy vertelde mij met grote ogen dat ze wat nieuws hadden bij Peetoom waarop ik antwoordde met grote ogen: “Vertel, vertel”.

Het is weer voorbij die mooie zomer maar…

Het is weer voorbij die mooie zomer maar…

…dat betekent wel dat het tijd is voor de nieuwe trends! Laatst was ik voor een korte zomerbreak in het Belgische badplaatsje Knokke. Naast het strand heb je daar ook enorm veel winkels en vooral winkels met allure. Het viel mij daar dan ook op dat de voorjaarscollectie plaats heeft gemaakt voor de najaarscollectie. Louis Vuitton had echter direct mijn aandacht. Dat kwam niet zozeer door de collectie maar door een stap eerder, de etalage.

Cocktails maar geen BN'ers

Cocktails maar geen BN'ers

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Fashion Week Digital. Ik mocht dit keer frontrow zitten bij de show van Sepehr Maghsoudi in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam. Heel eerlijk, ik was de uitnodiging een beetje vergeten omdat ik nog in mijn vakantiestemming was, en zo’n avond begint natuurlijk eigenlijk al vroeg in de ochtend met de vraag ‘welke jurk moet ik vanavond aan?’

Interieur is net zo leuk als Fashion

Interieur is net zo leuk als Fashion

De laatste weken verkeer ik tussen mijn verhuisdozen en was er weinig tijd om te shoppen. Ik ga namelijk het prachtige -oh zo hippe Amsterdam- inruilen voor het trendy Haarlem. Hoewel ik stiekem nog aan het bijkomen ben van het feit, dat ik straks niet meer op de fiets spring om nog even een borrel te doen in de Pijp met vriendinnen, zijn er ook leuke kanten. Een nieuw interieur!

Hunkemöller op de catwalk

Hunkemöller op de catwalk

Afgelopen vrijdag was het zover. De modeshow van Hunkmöller tijdens Amsterdam Fashion Week. Het was een mega show! Ondanks dat ik al veel had gezien tijdens de voorbereiding was ik toch nog totaal verbluft van het geweldige resultaat. Het was een explosie van verleidelijk lingerie, kleur en flirty ladies. De show werd geopend met een stralende bruid in prachtige lingerie gevolgd door ladies met een golden touch.

Basic fashionista, bestaat dat?

Basic fashionista, bestaat dat?

Daar gaat ie dan, mijn eerste blog voor Fashion Bloggers. En dat op de eerste avond deze week dat ik een keer niet uit eten ga of een borrel heb, maar een avond voor mijzelf. Omdat ik gewend ben om te bloggen voor Hunkemöller kan ik het vandaag nog even niet laten om dat niet te doen. Niet gevreesd; ik wil jullie niet vermoeien maar juist boeien ;-). Niet al mijn blogs zullen over mijn werk bij Hunkemöller gaan.