Herfstblues

Geschreven door Martine van der Deijl

Herfstblues

De herfst is in volle gang. Prachtige zonnige dagen worden afgewisseld met donkere regenachtige dagen. En ook al zijn er heus wel voordelen aan het veranderen van het seizoen – er mag weer een nieuwe garderobe aangeschaft worden! – ik heb toch wel last van lichtelijke herfstblues.

Eigenlijk ben ik gewoon verzot op de zon. Vandaar ook dat ik na de eerste plensbui die ik laatst te pakken had, direct op zoek ging naar een zonnige ‘overwinterbestemming’. Ik vind de voorpret alvast heerlijk om in de stemming te komen. Even googlen en ik zie mezelf al helemaal zitten op dat fijne strandje met palmbomen. Met natuurlijk die overdadige cocktail in de hand. Terwijl het in ons kikkerlandje alleen maar kouder en natter wordt, droom ik weg bij deze vakantieplaatjes. Maar de grote vraag is: waar gaan we naartoe? Tja, er is zoveel om uit te kiezen. Keuzestress dus. Maar ik besef me heel goed dat het een luxeprobleem is, hoor! Geen first world problem, maar gewoon… je kent het wel. Net als het kiezen van de juiste outfit voor een glamourfeestje of bedenken welk paar schoenen je uit de kast haalt voor dat avondje uit met je vriendinnen. Je kunt er soms gewoon heel druk mee zijn :-).

Vriendlief en ik hebben eerst een aantal landen in gedachten gehouden die hoog op ons lijstje staan: Mozambique, Nepal, Filipijnen, Iran, Chili, Argentinië… Na een beetje inlezen viel er een aantal landen af: te duur, te groot (om in aantal weken te bekijken) of te koud. Uiteindelijk hebben we een knoop doorgehakt en is de keuze gevallen op de Filipijnen. Dat is alvast een vakantiestressfactor minder. Nu nog het beste ticket op de kop tikken, accommodatie zoeken, kiezen naar welke eilanden we gaan én bedenken hoe lang en wanneer we gaan.

filipijnen collage
Denk je ontspannen op vakantie te gaan, moet je dus eerst allemaal dingen regelen, haha. Ik ben zó benieuwd hoe het daar zal zijn. En nu we besloten hebben dat we dus echt naar de Filipijnen gaan, lijkt iedereen wel iemand te kennen die er geweest is of dat diegene er zelf geweest is. Herken je dat? Maar dat is alleen maar fijn, want het leukst is natuurlijk persoonlijke reisverhalen aanhoren. Dus als je nog goede tips hebt, laat het me weten! En natuurlijk zal ik mijn ervaringen met jullie delen.

Liefs, Martine