Blaque: een uniek jurken-concept

Geschreven door Ingrid Dijkstra, Beatrice Dunnink

Blaque: een uniek jurken-concept
Afgelopen week gingen wij samen op pad. Allebei op zoek naar het perfecte jurkje. Beatrice voor een Glam feestje en Ingrid voor een bruiloft met de dresscode cocktail attire.
Een geweldige tip kwam bij ons binnen: Blaque in Haarlem. Een prachtige boutique, ietwat verstopt in een monumentaal pand, een aantal straten verwijderd van de grote winkelstaat. Bij binnenkomst werden wij hier direct gelukkig; een verdieping vol met jurken in allerlei soorten, maten en kleuren. Let the fun begin! Wij gingen uit de kleren om vervolgens persoonlijk geadviseerd te worden door de eigenaresse Githa Oosterman. Het resultaat was voor ons beide een outfit naar wens en vele oh’s en ja’s voor de spiegel.
 
beatrice ingrid blague

Blaque is verrassend anders
Boutique Blaque verkoopt en verhuurt namelijk exclusieve gala- en cocktailjurkjes. Maar ook voor je trouwjurk kan je terecht bij Blaque, volledig naar wens kan je een trouwjurk laten maken. Ook huren is een mogelijkheid. Net zoals voor alle denkbare accessoires: van schoenen tot hoeden en van oorbellen tot tassen. Bij dit adres kan je alleen maar compleet de deur uit. De filosofie achter dit concept is de drempel naar avondmode te verlagen en toegankelijk te maken voor iedere vrouw. Om die reden is er zelfs een grote maten collectie toegevoegd aan het geheel.

Vanaf een bedrag van 70,- EURO huur je al een uniek jurkje bij Blaque. Vind je de jurk na één dag te mooi om terug te brengen, geen nood, je kan de jurk dan altijd kopen. Ben jij het type dat een jurk maar eenmaal draagt dan is jou een hoop geld bespaard gebleven. Want na 1x dragen breng je de jurk gewoon weer terug en ben je geen kwart maandsalaris kwijt aan een jurk maar zag je er wel oogverblindend uit!

Over Githa Oosterman
De vrouw achter het Blaque concept is Githa Oosterman. Als jong meisje raakte zij vertrouwd in de wereld van mode en design. Later maakte Githa vele reizen en bezocht zij fashion cities van de wereld. Daar ontdekte zij hoe de internationale beau monde zich kleedde. Gedreven door haar passie voor mode en opgedane inspiratie ontstond het plan zo’n 7 jaar geleden om in Nederland elegante avondmode toegankelijk te maken voor iedere vrouw. De naam Blaque is overigens onstaan uit de voorletters van haar vier kinderen.

githa oostermanQuote Githa Oosterman:
“De namen van mijn kinderen zijn Beaudine, Laurèl, Aimée en Quinten. De eerste letters heb ik samengevoegd ( ze zijn ook op die volgorde geboren) en dan krijg je Blaq. Dat vond ik niet mooi staan en heb ik er ue achter geplakt. Blaque met een g in het frans betekent grap. Ik dacht bij mijzelf, het is één grote joke wat ik begin, we zien wel waar het schip strandt”.


Wij zijn blij dat ze in het schip is gestapt en verknocht aan dit concept. We raden dan ook echt aan om in ieder geval vast een kijkje te nemen in de webshop van blaque.nl maar je kan natuurlijk ook langs gaan, op afspraak of tijdens de openingstijden. Het adres is: Wilhelminastraat 43A in Haarlem-centrum.

Modegroet,
Beatrice en Ingrid