Bezoek aan het Museum of Bags and Purses

Geschreven door Beatrice Dunnink

Bezoek aan het Museum of Bags and Purses

Tassenmuseum Hendrikje is echt een Fan-TAS-tisch museum! Het museum is het grootste tassenmuseum ter wereld en staat in de top 10 van beste modemusea in de wereld. Deze eer wordt gedeeld met onder andere het Costume Institute at the Metropolitan Museum (New York), het Museo de la Moda (Chili), het Victoria & Albert Museum (London) en het Museo Salvatore Ferragamo (Florence).

interieur herengracht amsterdam tassenmuseum
Met een collectie van zo’n 5.000 tassen biedt het museum een overzicht van 500 jaar geschiedenis van de tas, van de 16e eeuw tot de dag van vandaag. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès.

tassenmuseum hendrikje1

Als bezoekers word je getrakteerd op een bonte verzameling van antiek tot modern. De unieke tassencollectie neemt je mee door de tijd waarin de tas een rol speelde in het dagelijkse leven. Daarnaast zijn de accessoires ook om van te smullen zo mooi.

museum herengracht tassenmuseum

Tassenmuseum amsterdam
museum bags purses
Tassenmuseum Hendrikje is ontstaan uit een privéverzameling van Hendrikje en Heinz Ivo. In 1996 openden ze de deuren van hun woonhuis in Amstelveen voor mensen die de collectie wilden bewonderen. Het werd een groot succes: na 10 jaar was de collectie enorm gegroeid, was dochter Sigrid Ivo directeur geworden en verhuisde het museum naar een prachtig 17e-eeuws pand aan de Herengracht in Amsterdam. Het museum is elke dag geopend van 10.00-17.00 uur.

tassenmuseum amsterdam

Met dank aan Sigrid Ivo voor de geweldige VIP rondleiding.

Fashion Love,
Beatrice

Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
www.tassenmuseum.nl