Ballerina’s en erotiekremmers

Geschreven door Bertil Morsink

Ballerina’s en erotiekremmers

Ballet is het fraaie samenspel tussen muziek, theater en dans. Ballerina is het Italiaanse woord voor een vrouwelijke balletdanser. Ballerina’s dansen op spitzen: dunne, nauw om de voet sluitende schoenen met een verstevigde punt, om de enkel gebonden met satijnen linten. Gracieus is mijn woord voor zo’n mooie, slanke danseres die in perfecte harmonie met de muziek haar verhaal vertelt.

Maar er zijn ook andere ballerina’s en die vertellen iets heel anders...

Kleine appartementen

Ergens in de evolutie is er namelijk iets gruwelijk mis gegaan. De schoenenindustrie heeft een eenvoudige, praktische en functionele damesschoen gemodelleerd naar de spitzen uit het ballet. Beter bekend als flatjes. Nou is er niks mis met eenvoudig, praktisch en functioneel, maar alles met die flatjes. Op foto’s en in de etalage valt het nog wel mee, maar aan de voeten van de meeste vrouwen ziet het er niet uit. Sorry lieve dames, maar kijk maar eens goed om je heen en wees eerlijk. Meestal zie je uitgelubberde, bij elke stap gapende omhulsels die zelfs de gemiddelde vrouwenvoet er uit laat zien als een platgeslagen stuk kipfilet. Geen hak, geen steun en zwalkende enkels. Dus als je niet de ranke voet en de lichte tred van een ballerina hebt, laat ze dan alsjeblieft liggen!

Pantykousjes

En als je toch die flatjes voortaan links laat liggen, laat dan gelijk die kousjes achter waarmee je schoenen mag passen. Daarvoor zijn ze prima geschikt en daar houdt het dan ook meteen op. De langere versie, de pantykousjes, zijn helemaal om van te gruwen. Mijn vrienden en ik noemen ze sinds jaar en dag 'erotiekremmers' en daarmee is alles gezegd. Niet meer doen, niet meer aantrekken, ballerina’s en pantykousjes, brrr...

Mooie groet, Bertil